July 24

KPK largon nga detyra gjyqtarin e Durrësit, Vladimir Skënderi

0  comments

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën më 24 korrik vendimin për shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Durrësit, Vladimir Skënderi. Vendimi nga trupa e KPK e kryesuar nga Brunilda Bekteshi, me relator Roland Ilian dhe anëtare Pamela Qirkon.

Kur relatorja Bekteshi nisi të shpallte vendimin, gjyqtari Skënderi u shpreh se po paraqiste një kërkesë për riçelje të hetimit, por kryesuesja e trupës së KPK i solli në vëmendje se ishte momenti i dhënies së verdiktit për vetingun e zhvilluar ndaj tij dhe vijoi me paraqitjen e konkluzionit përfundimtar për këtë subjekt rivlerësimi, atë të shkarkimit nga detyra.

Gjatë seancës dëgjimore më 20 korrik, Skënderi u përball me një bilanc negativ në vlerën totale 23 milionë lekë për krijimin e pasurive dhe mbulimin e shpenzimeve. Ai kërkoi që në analizën financiare të përfshiheshin të ardhurat nga bujqësia e blegtoria; si dhe të ardhurat nga një lavazh dhe qiradhënia e një objekti, duke pretenduar se ato kishin qenë faktike, megjithëse nuk kishte paguar detyrimet tatimore për shkak se gjendeshin në një zonë informale, në Kamëz.

Vladimir Skënderi e nisi karrierën në sistemin e drejtësisë si gjyqtar në Gjykatën e Vlorës ku punoi deri në vitin 2010. Ai e ushtroi funksionin në Gjykatën e Durrësit prej më shumë se një dekade, deri në momentin e shkarkimit.


Tags

Brunilda Bekteshi, Gjykata e Rrethit Durrës, Gjyqtare, hetimi pasuror, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, Pamela Qirko, Roland Ilia, Vladimir Skënderi


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Forma e kontaktit

Name*
Email*
Message
0 of 350