June 13

Zgjedhje 2023, rezultatet Bashkia Korçë dhe anëtarët e Këshillit Bashkiak (Infografik)

Kryetari i Bashkisë së Korçës Sotiraq Filo do të ketë një mandat të tretë në krye të bashkisë pasi fitoi zgjedhjet me gati 61% të votave përballë kandidates së koalicionit Bashkë Fitojmë Ledina Alolli, e cila mori vetëm 40%. Filo fitoi zgjedhjet me gati 21 mijë vota, duke ruajtur pak a shumë të njëjtin rezultat që socialistët patën marrë në vitin 2021 në këtë bashki, ndërkohë që opozita mori më pak se 14 mijë vota, ose mbi 7 mijë vota më pak nga sa kishin marrë sëbashku më 2021, Partia Demokratike dhe Lëvizja Socialiste për Integrim. Për rrjedhojë, me pjesëmarrje prej vetëm 33%, Filo u zgjodh me rezultat shumë të thellë.

Në zgjedhjet për këshilllin bashkiak, PS fitoi 23 mandate ndërsa Bashkë Fitojmë mori 9 mandate. Partia Agrare Ambientaliste dhe Partia Demokratike morën nga dy mandate secla ndërsa Partia Repiblikane, Partia Socialdemokrate, Partia Aleanca Arbnore Kombëtare dhe Nisma Thurrje morën nga 1 mandat. Lazjon Petri u zgjodh si anëtar i pavarur i këshillit që ka 41 vende.

Kjo është lista e anëtarëve të Këshillit Bashkiak për periudhën 2023-2027.

 

Anëtarët e Këshillit Bashkiak Korçë

Anëtari Subjekti
1 Devis Xhezar Osman Bashkë Fitojmë
2 Suela Teki Dinellari Bashkë Fitojmë
3 Irvin Ilia Bode Bashkë Fitojmë
4 Ismeralda Miri Seidolli Bashkë Fitojmë
5 Fidel Artur Kreka Bashkë Fitojmë
6 Jorida Arqile Romaçka Bashkë Fitojmë
7 Lorenc Andrea Nako Bashkë Fitojmë
8 Alketa Pavli Zheku Bashkë Fitojmë
9 Thoma Kristo Marku Bashkë Fitojmë
10 Ada Romeo Përmeti Partia Socialiste
11 Erjon Ramadan Nexhipi Partia Socialiste
12 Ana Sulejman Verushi Partia Socialiste
13 Petrika Vasillaq Tollkuçi Partia Socialiste
14 Anxhela Arben Taho Partia Socialiste
15 Pandi Koli Bello Partia Socialiste
16 Edlira Jani Mitre Partia Socialiste
17 Emiljano Agron Muharem Partia Socialiste
18 Alma Bexhet Burda Partia Socialiste
19 Erjon Pëllumb Kurti Partia Socialiste
20 Majlinda Shyqyri Like Partia Socialiste
21 Llambert Thomaq Malaveci Partia Socialiste
22 Valmira Dajlan Nano Partia Socialiste
23 Kostika Thanas Zguri Partia Socialiste
24 Majlinda Andon Duni Partia Socialiste
25 Altin Safet Habip Partia Socialiste
26 Paola Albert Kodra Partia Socialiste
27 Julian Ilir Mema Partia Socialiste
28 Ornela Petrit Alikaj Partia Socialiste
29 Erjols Agim Haxhillari Partia Socialiste
30 Gurije Ridvan Dedelli Partia Socialiste
31 Joan Stavri Deli Partia Socialiste
32 Marsela Nevrus Ciro Marin Partia Socialiste
33 Erald Maksim Fejzulla Partia Agrare Ambientaliste
34 Dorina Barjam Qyteza Partia Agrare Ambientaliste
35 Kristiano Aurel Koçibelli Partia Republikane
36 Julian Kujtim Kodra Partia Socialdemokrate
37 Elvin Behar Bregu Partia Demokratike
38 Laureta Myfit Alidinaj Partia Demokratike
39 Skënder Leonard Dinellari Aleanca Arbnore Kombëtare
40 Klajdi Petrika Pllaha Nisma Thurrje
41 Lazjon Petri I pavarur

Tags

Bashkia Korçëë, Ledina Alolli, Sotiraq Filo, Zgjedhje 2023


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Forma e kontaktit

Name*
Email*
Message
0 of 350